Dapatkan semula nombor yang telah ditamatkan (terminated)

Bagi pengguna Onexox Prepaid dan Black, situasi di mana nombor telefon disekat (barred), ditahan (blocked) dan ditamatkan (terminated) adalah satu situasi yang boleh membuatkan pengguna cemas. Tahukah anda anda boleh dapatkan semula nombor yang telah ditamatkan (terminated)?

Talian barred dan blocked

Bagi pengguna Onexox Prepaid yang telah disekat (barred) taliannya anda hanya perlu topup minimum RM5 untuk aktif. Tetapi topup RM5 hanya aktif untuk 5 hari. Sebaiknya anda perlu membeli tempoh sah untuk memastikan talian aktif sekurang-kurangnya 6 bulan atau 1 tahun.

Bagi pengguna Onexox Black, anda perlu selesaikan nilai tunggakan (Amt Due) yang tertera untuk memastikan talian aktif semula.

Talian ditamatkan (terminated)

Bagi pengguna Onexox Prepaid atau Black yang telah ditamatkan (terminated), cara untuk mendapatka semula talian anda adalah dengan membuat permohonan mendapatkan semula nombor anda melalui email.

Anda hanya perlu mengisi borang di bawah ini untuk menghasilkan surat permohonan mendapatkan semula nombor anda.

Selepas anda menghantar email ini, anda akan menerima email dari pihak Onexox menyatakan pihak Onexox telah menerima email anda. Anda perlu tunggu email seterusnya untuk mengetahui sama ada nombor anda boleh diperolehi semula atau tidak.

Bayaran penalti untuk aktifkan semula nombor yang diterminate.

Sekiranya nombor anda masih boleh diselamatkan, anda perlu mengisi beberapa maklumat yang diperlukan oleh pihak Onexox dan membuat bayaran ke akaun yang Onexox akan berikan nombor akaun di dalam email. Bayaran adalah untuk bayaran denda RM50 dan tunggakan bil (sekiranya Onexox Black).

Nombor tak dapat diselamatkan

Sekiranya nombor tidak dapat diselamatkan, janganlah bersedih hati. Dapatkan nombor Onexox yang baru dengan tempoh sah 3 tahun. Cara ini lebih menjimatkan.

  1. Sim pack (RM10)
  2. Welcome Deal (RM30)

Secara keseluruhannya anda hanya perlu bayar RM40 untuk mendapatkan nombor Onexox yang baru dengan tempoh sah 3 tahun!

Dapatkan nombor Onexox yang baru di sini.

Selepas anda mendapatkan nombor yang baru ini, anda boleh membuat pengumuman melalui Whatsapp kepada rakan-rakan dan ahli keluarga lain yang anda telah menggunakan nombor baru. Anda juga perlu ke Bank atau mana-mana institusi yang berkaitan untuk mengubah penerima nombor TAC dan sebagainya.

14 thoughts on “Dapatkan semula nombor yang telah ditamatkan (terminated)

  1. Saya perlu aktifkan no 016-4634061 untuk urusan harian
    Sangat penting

  2. Saya mohon sangat – sangat agar pihak Tuan dapat mengaktifkan semula nombor saya 011-59710558. Penting untuk urusan harian terutama whatsapp

Comments are closed.