Plan Onexox Prepaid WAWA 18 dan WAWA 35

Plan Onexox Prepaid. WAWA 18 dan WAWA 35.

Prepaid WAWA adalah satu plan Prepaid yang ringkas dan tak peningkan kepala untuk difahami. Terdapat 2 jenis plan WAWA iaitu WAWA18 dan WAWA35. Harga untuk Prepaid WAWA adalah RM18 dan RM35 setiap satu.

WAWA18 vs WAWA35

PLAN WAWA18 WAWA35
HARGA RM18 RM35
QUOTA 18GB 35GB
MINIT PANGGILAN 100 MIN 300 MIN
HOTSPOT 100% 100%
TEMPOH SAH AKTIF 30 HARI 30 HARI
DATA SAH UNTUK 30 HARI

Plan ini adalah pencabar tedekat untuk plan Celcom Xpax RM20 Unlimited. Namun masing-masing mempunyai kekuatan tersendiri.

Harga WAWA 18 dan WAWA 35

Plan ini perlu dilanggan setiap bulan untuk mendapatkan Data dan minit panggilan. Simpack berharga RM10 dan terdapat kredit tersedia RM5.30. Kemudian pengguna boleh memilih untuk langgan WAWA 18 atau WAWA 35 dengan menambah nilai kredit.

 • WAWA18 perlu tambah nilai RM18 untuk mengaktifkan plan WAWA18
 • WAWA35 perlu tambah nilai RM35 untuk mengaktifkan plan WAWA35

*Tambah nilai boleh dibuat melalui dealer Onexox atau Online menggunakan Apps Black atau XOX Fast.

Daftar WAWA Prepaid

Pengguna Onexox Prepaid dan TBG Prepaid boleh bertukar ke WAWA Prepaid. Hubungi Dealer 01113346188 untuk tujuan tersebut.

Namun bagi pelanggan baru, anda boleh membuat pendaftaran baru WAWA Prepaid dengan memilih nombor baru (Starter Pack WAWA) atau mengekalkan nombor sedia ada (Port in ke WAWA).

Tempoh Sah

Pengguna WAWA Prepaid tidak keistimewaan tempoh sah panjang. Namun pengguna WAWA Prepaid perlu membeli tempoh sah (validity) sama seperti plan Onexox Prepaid:

 1. Tempoh Sah 6 Bulan dan,
 2. Tempoh Sah 12 bulan.
Tempoh SahHargaCara beli
6 BulanRM18SMS VALID 6 ke 23388
12 BulanRM25SMS VALID 12 ke 23388

Pembelian tempoh sah tidak terhad. Pengguna WAWA Prepaid boleh membeli seberapa banyak tempoh sah seperti yang dikehendaki.

Tambahan Data dan Langganan

WAWA Prepaid tidak boleh membuat tambahan data dari Season Pass atau Happy Hour kerana Season Pass dan Happy Hour bersifat boleh disimpan dan dibawa kedepan selagi belum diaktifkan. WAWA Prepaid juga tidak boleh melanggan plan UNL35 dan membeli sebarang ADD ON data yang bukan dari keluarga WAWA Prepaid.

Berikut adalah Add On data bagi WAWA Prepaid:

Cara tambah data WAWA dan Tambah Validity. Kredit gambar : #BlackSharkEmpire (Shah Casia)

Tukar Plan WAWA Prepaid

Sekiranya Data WAWA 18 dan WAWA 35 telah habis, pengguna boleh melanggan semula sama ada WAWA 18 atau WAWA 35 pada bila-bila masa. Yang menariknya, pengguna WAWA boleh pilih untuk melanggan WAWA yang berlainan dari sebelumnya sama ada nak langgan WAWA 18 atau WAWA 35 mengikut keperluan dan penggunaan pada waktu tersebut.

Sekiranya anda telah melanggan plan WAWA18 anda boleh bertukar ke WAWA35. Begitu juga sebaliknya sekiranya anda menggunakan plan WAWA35 anda boleh bertukar ke plan WAWA18. Pertukaran boleh dibuat selepas tempoh 30 hari dari langganan plan WAWA anda.

Langgan WAWA menggunakan SMS

Berikut adalah cara untuk pengguna membuat langganan plan WAWA yang dikehendaki. Pengguna WAWA Prepaid boleh pilih WAWA18 atau WAWA35.

Kredit #BlackSharkEmpire (Shah Casia)

Langgan Plan WAWA Guna USSD

Kredit #BlackSharkEmpire (Shah Casia)

Hotspot dan Perkongsian Data Internet

Semua pengguna WAWA Prepaid boleh berkongsi penggunaan data internet kepada peranti lain dengan cara Hotspot (tethering data). Tiada sebarang kuota untuk hotspot ini. Kongsi sambungan internet anda kepada rakan dan keluarga sampai habis kuota.

Pengguna WAWA Prepaid tidak boleh share (kongsi) data dengan menghantar data ke plan Onexox yang lain, dan tidak boleh terima data dari plan Onexox yang lain.

Beli Onexox Prepaid WAWA

Dapatkan WAWA Prepaid Sekarang


WAWA Prepaid Frequently Asked Question (F.A.Q)

24 thoughts on “Plan Onexox Prepaid WAWA 18 dan WAWA 35

  1. PERCUMA baucar WAWA18 khas utk anda apabila anda Top up min. RM10 pada 23/8. Baucar akan dikreditkan dlm 3 hari bekerja. Jgn lepaskan peluang ini! T&S.

   Tis baucar WAWA18 is the RM18 for 18GB high speed,right? Thanks

 1. Kemusyikilan.. ada kuota utk penggunaan..cth Wawa 18 ada 18g.. tapi hotspot unlimited plak.. camna tu.. kalau camtu ramai2 la pakat beli sim khusus utk hotspot.. Ker sama ja.. habis kuota.. Maka hotspot Pon habis jgak…

  1. betul. 18gb adalah kuoata untuk wawa18. unlimited adalah kuota untuk hotspot, wawa boleh beli data tambahan, jadi terma yang betul adalah unlimited. tiada had untuk hotspot.

   1. Hi,jika beli pakej wawa18,semua total kena bayar rm28 ke bersama dengan sim pek baru dan pakej wawa ini tidak boleh carry forward ke balance yang tidak habis digunakan dalam 1 bulan so kita mesti top up RM 18 pulo ke untuk dapatkan data internet dgn minit panggilan.

   1. macam mana nk claim data percuma sebab dealer kata lepas daftar sim dia cakap tunggu hbis data percuma 5gb boleh dapat 18gb free cuma kena topup 10 je

 2. Hai.
  Data Ade lg 16gb.. Saya beli plan wawa18… Kenapa mlm pertama je bole streaming, esoknya da xde data??? Sampai saya topup rm10 lg, stil tvbox detect no data…
  Tolong.

 3. I bought WAWA18 n finish the 18GB data. I press add on n come out RM10 for 35GB is wat speed data? Anyone know? Thanks

 4. PERCUMA baucar WAWA18 khas utk anda apabila anda Top up min. RM10 pada 23/8. Baucar akan dikreditkan dlm 3 hari bekerja. Jgn lepaskan peluang ini! T&S.

  Tis WAWA18 is the RM18 for 18GB high speed,right? Thanks

 5. hi, encik dealer, sekarang ini wawa 18, masih boleh menikmati 28 bulan validatynya lagi tak dan satu lagi soalan jika data 18 gb habis digunakan, dengan automatiknya hotspot juga turut habis kah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *