Plan Onexox Prepaid WAWA 18 dan WAWA 35

Plan terbaru dari Onexox selepas plan UNL35. WAWA merupakan plan Onexox Prepaid yang berlainan dari keluarga Prepaid sedia ada. Plan ini disebut WAWA Prepaid, WAWA 18 dan WAWA 35. Kedua-dua plan ini didatangkan dengan data berkelajuan tinggi beserta minit panggilan yang sah untuk 30 hari (sebulan).

Plan ini adalah pencabar tedekat untuk plan Celcom Xpax RM20 Unlimited. Namun masing-masing mempunyai kekuatan tersendiri.

Plan Onexox Prepaid. WAWA 18 dan WAWA 35.

Harga WAWA 18 dan WAWA 35

Plan ini perlu dilanggan setiap bulan untuk mendapatkan Data dan minit panggilan. Simpack berharga RM10 dan terdapat kredit tersedia RM5.30. Kemudian pengguna boleh memilih untuk langgan WAWA 18 atau WAWA 35 dengan menambah nilai kredit.

 • WAWA18 perlu tambah nilai RM18 untuk mengaktifkan plan WAWA18
 • WAWA35 perlu tambah nilai RM35 untuk mengaktifkan plan WAWA35

*Tambah nilai boleh dibuat melalui dealer Onexox atau Online menggunakan Apps Black atau XOX Fast.

WAWA18WAWA35

18GB data Berkelajuan Tinggi beserta Basic Data
100 Minit panggilan ke semua telco
Sah untuk tempoh 30 hari untuk setiap langganan

35GB data Berkelajuan Tinggi beserta Basic Data
300 Minit panggilan ke semua telco
Sah untuk tempoh 30 hari untuk setiap langganan

Daftar WAWA Prepaid

Semua plan Onexox (Black dan Prepaid) sedia ada tidak boleh ditukar ke Plan WAWA Prepaid ini. Plan ini hanya boleh didaftar untuk Nombor Baru dan MNP (Kekalkan Nombor) dari telco lain sahaja. Sekiranya pengguna Onexox sedia ada (Prepaid atau Black) berminat untuk menggunakan plan WAWA Prepaid, anda boleh mendapatkan Starter Pack yang baru atau kekalkan nombor talian anda dari telco lain ke Onexox WAWA Prepaid.

Tempoh Sah

Pengguna WAWA Prepaid juga mendapat keistimewaan tempoh sah panjang. Tempoh sah yang sama dengan Onexox Prepaid biasa iaitu 3 tahun (36 Bulan). Tempoh sah 28 bulan dimasukkan secara automatik dan lagi 8 bulan perlu ditebus (redeem) menggunakan aplikasi Black.

Selain itu, pengguna WAWA Prepaid juga boleh menyambung (extend) tempoh sah dengan jumlah tambah nilai yang dibuat. Contohnya topup RM10, tempoh sah akan ditambah sebanyak 10 hari dari tarikh akhir tamat tempoh sim WAWA berkenaan. Dan pengguna WAWA Prepaid boleh membeli tempoh sah seperti plan Onexox Prepaid yang lain iaitu:

 1. Tempoh Sah 6 Bulan dan,
 2. Tempoh Sah 12 bulan.

Pembelian tempoh sah tidak terhad. Pengguna boleh membeli seberapa banyak tempoh sah seperti yang dikehendaki.

Tambahan Data dan Langganan

WAWA Prepaid tidak boleh membuat tambahan data dari Season Pass atau Happy Hour kerana Season Pass dan Happy Hour bersifat boleh disimpan dan dibawa kedepan selagi belum diaktifkan. WAWA Prepaid juga tidak boleh melanggan plan UNL35 dan membeli sebarang ADD ON data yang bukan dari keluarga WAWA Prepaid.

Cara tambah data WAWA dan Tambah Validity. Kredit gambar : #BlackSharkEmpire (Shah Casia)

Sekiranya Data WAWA 18 dan WAWA 35 telah habis, pengguna boleh melanggan semula sama ada WAWA 18 atau WAWA 35 pada bila-bila masa. Yang menariknya, pengguna WAWA boleh pilih untuk melanggan WAWA yang berlainan dari sebelumnya sama ada nak langgan WAWA 18 atau WAWA 35 mengikut keperluan dan penggunaan pada waktu tersebut.

Tukar Plan WAWA Prepaid

Sekiranya anda telah melanggan plan WAWA18 anda boleh bertukar ke WAWA35. Begitu juga sebaliknya sekiranya anda menggunakan plan WAWA35 anda boleh bertukar ke plan WAWA18. Pertukaran boleh dibuat selepas tempoh 30 hari dari langganan plan WAWA anda.

Langgan WAWA menggunakan SMS

Kredit #BlackSharkEmpire (Shah Casia)

Langgan Plan WAWA Guna USSD

Kredit #BlackSharkEmpire (Shah Casia)

Hotspot dan Perkongsian Data Internet

Semua pengguna WAWA Prepaid boleh berkongsi penggunaan data internet kepada peranti lain dengan cara Hotspot (tethering data). Tiada sebarang kuota untuk hotspot ini. Pengguna WAWA Prepaid tidak boleh share (kongsi) data dengan menghantar data ke plan Onexox yang lain, dan tidak boleh terima data dari plan Onexox yang lain.

Beli Onexox Prepaid WAWA

Bagi anda yang berminat mendapatkan WAWA Prepaid ini boleh dapatkan di dealer Onexox berdaftar di kawasan anda. Sekiranya anda berada di sekitar Muar, boleh dapatkan di Onexox Telco Pagoh untuk pendaftaran plan Onexox Prepaid WAWA.

Buat masa ini pembelian Online Untuk WAWA prepaid sudah tersedia. Daftar WAWA anda sekarang.

19 thoughts on “Plan Onexox Prepaid WAWA 18 dan WAWA 35

  1. PERCUMA baucar WAWA18 khas utk anda apabila anda Top up min. RM10 pada 23/8. Baucar akan dikreditkan dlm 3 hari bekerja. Jgn lepaskan peluang ini! T&S.

   Tis baucar WAWA18 is the RM18 for 18GB high speed,right? Thanks

 1. Kemusyikilan.. ada kuota utk penggunaan..cth Wawa 18 ada 18g.. tapi hotspot unlimited plak.. camna tu.. kalau camtu ramai2 la pakat beli sim khusus utk hotspot.. Ker sama ja.. habis kuota.. Maka hotspot Pon habis jgak…

  1. betul. 18gb adalah kuoata untuk wawa18. unlimited adalah kuota untuk hotspot, wawa boleh beli data tambahan, jadi terma yang betul adalah unlimited. tiada had untuk hotspot.

   1. Hi,jika beli pakej wawa18,semua total kena bayar rm28 ke bersama dengan sim pek baru dan pakej wawa ini tidak boleh carry forward ke balance yang tidak habis digunakan dalam 1 bulan so kita mesti top up RM 18 pulo ke untuk dapatkan data internet dgn minit panggilan.

   1. macam mana nk claim data percuma sebab dealer kata lepas daftar sim dia cakap tunggu hbis data percuma 5gb boleh dapat 18gb free cuma kena topup 10 je

 2. Hai.
  Data Ade lg 16gb.. Saya beli plan wawa18… Kenapa mlm pertama je bole streaming, esoknya da xde data??? Sampai saya topup rm10 lg, stil tvbox detect no data…
  Tolong.

 3. I bought WAWA18 n finish the 18GB data. I press add on n come out RM10 for 35GB is wat speed data? Anyone know? Thanks

 4. PERCUMA baucar WAWA18 khas utk anda apabila anda Top up min. RM10 pada 23/8. Baucar akan dikreditkan dlm 3 hari bekerja. Jgn lepaskan peluang ini! T&S.

  Tis WAWA18 is the RM18 for 18GB high speed,right? Thanks

 5. hi, encik dealer, sekarang ini wawa 18, masih boleh menikmati 28 bulan validatynya lagi tak dan satu lagi soalan jika data 18 gb habis digunakan, dengan automatiknya hotspot juga turut habis kah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *